Tuesday, January 7, 2014

Ο μητροπολίτης Πειραιά "στηρίζει" Κασιδιάρη



Στήριξη από τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ, βρήκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, για τη μη πρόσκλησή του στην εξέδρα των επισήμων στον αγιασμό των υδάτων στον πρώτο λιμάνι της χώρας, αν και ο Μητροπολίτης έβαλε κατά της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλο.

«Ο κύριος κασιδιάρης απ' όσο ξέρω δεν έχει στερηθεί των πολιτικών δικαιωμάτων του και είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου», είπε ο Μητροπολίτης Πειραιά σχολιάζοντας το γεγονός πως άνδρες του Λιμενικού δεν άφησαν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής να βρεθεί στην εξέδρα των επισήμων γιατί δεν είχε πρόσκληση από το δήμο Πειραιά.

Ο Πειραιώς Σεραφείμ, όμως, για τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας την πως για λόγους προσχηματικούς είχε ως πρόταγμα το τρίπτυχο «πατρίδα, θρησκεία, οικογένεια» που όμως, όπως είπε «δεν πίστευαν, όπως αποδείχθηκε από τη συμπεριφορά τους», συμπληρώνοντας:

«Δεν είμαι πολέμιος κανενός, απλώς ανέδειξα τον παγανιστικό της χαρακτήρα» είπε. «Δε μπορώ να στηρίξω το φασισμό και την απομείωση ανθρώπου σε άνθρωπο. Δε μπορώ να θεωρήσω πως σε αυτό τον τόπο, είναι δυνατόν να έχουμε προτάγματα ναζιστικά (...) Η Χρυσή Αυγή αυτή τη στιγμή έχει μια λανθασμένη πορεία», πρόσθεσε.
Φυσικά, δεν άφησε ασχολίαστη την εμφάνιση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, ως «παπα - Σούρας». «Αυτό που με θλίβει δεν είναι η συμπεριφορά του βουλευτή αλλά ότι η Καστοριά ανέχεται κάποιον που απομειώνει τα ιερά και τα όσια του γένους», είπε.
 http://www.pelop.gr

No comments:

Post a Comment